LTAA

2023-12-20 Balsavimas Seime - Transeksta

2023-12-20 Balsavimas Seime - Transeksta

2023-12-20 Seime vyko balsavimas, dėl pritarti arba atmesti siūlymą, kuriuo būtų suteikta galimybė Valstybines technines apžiūras atilkti kituose, nei tik Lietuvos techninės apžiūros įmonių Asociacijos Transeksta atstovybėse. Balsavimo rezultatas- Nepritarta siūlymui ir projektas buvo atmestas.



Kaip buvo pasiruošta

2023-12-05 Seimo narys Andrius Bagdonas pateikė pasiūlymą, kuriuo dabartinė monopolizuota veikla būtų atlaisvinta, supaprastinta ir palengvinta transporto priemonių techninės apžiūros atlikimo tvarka. Supaprastinta veikla reikalinga dėl kelių priežasčių: 1. Sumažinti eiles; 2. Sutaupyti laiką vairuotojams; 3. Kainų už patikras korekcijos.

Lietuvos autoservisų asociacija labai palaikė šią idėją, vos tik apie tokią sužinojo. Asociacijos atstovas dalyvavo Seime Liberalų frakcijos susitikime, kuriame aiškiai išdėstė poziciją ir padėjo frakcijos nariams galutinai suprasti, tokio projekto pateikimo naudą. Vienintelis šio projekto trūkumas buvo tas, kad buvo padaryta per mažai namų darbų. Per mažai buvo apeita kitų frakcijų ir partijų. Per mažai buvo pateikta informacijos viešumoje ir per mažai buvo diskusijų, apie tokio liberalizavimo naudą visiems. Turint minty, kad per pusę mėnesio pavyko gerai, tai padarius namų darbus, bus dar geresnis rezultatas.

Rezultatai nudžiugino

Nepaisant to, kad projektas buvo atmestas, Asociacijos nuomone, pavyko visai gerai, nes iš 100 įsiregistravusių narių, net 44 pritarė siūlymui. Tai reiškia, kad įdėjus daugiau darbo, paaiškinus žmonėms naudas ir su servisų pagalba padidinus šio projekto žinomumą ir aktualumą, manome, kad į pavasario sesiją galėsime ateiti su stipresne nuomone ir argumentais, kurie bus pasiekę daug didesnę auditoriją. Skaitant stenogrąmą https://e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAK/df4815f09f1f11ee8172b53a675305ab S.Skvernelio kalboje aiškiai matosi, kad nesupranta šio projekto naudos.



Ko norime iš visuomenės

Jei manote, kad Jums, kaip vairuotojams, toks palengvinimas ir pinigų sutaupymas būtų naudingas, mes labai tikimės, kad Jūs savo aplinkoje šią temą pagvildensite. Kam to reikia? Jūs išdėstysite savo nuomonę Jūsų pažįstamiems, kurie supras ir Jūsų nuomonę parduos kažkam iš sprendžiančių ar pažįstančių sprendžiančius žmones. Tokiu būdu, kai aplinka apie tai kalbės, didelė tikimybė, kad kitų nuomonė liks link palankios visuomenei.



Savo ruožtu, servisai taip pat gali pasikalbėti su savo klientais ir paklausti jų nuomonės, kiek būtų naudinga vairuotojams, jei jie atvykę į servisą atlikti automobilio remonto darbų, galėtų tuo pačiu pereiti iį Valstybinę techninę apžiūrą. Manome, kad didesnioji dalis serviso klientų turėtų sutikti su tokiu pasiūlymu.

 

Kviečiame Visus servisus ir šiaip iniciatyvius žmones susivienyti ir visiems kartu padaryti darbą- padėti palengvinti Valstybinių techninių apžiūrių tvarką.

Lietuvos autoservisų asociacijos Direktorius Mantas Musnikas

Pagarbiai

Lietuvos autoservisų asociacijos

Direktorius

Mantas Musnikas



Tapti nariu

Paspausk šią nuorodą ir užpildyk prašymą tapti nariu. LAA išnagrinės prašymą per 15 kalendorinių dienų ir pateiks galimybių studiją.